Marga is 12 juni na een kort ziekbed overleden...

In de spotlights: Marga Eurlink. 

  

  

Marga, hoe lang werk je op De Buitenplaats en wat doe je allemaal?

Ik werkte eerder in Velp op de dagbesteding. Toen ik daar weg moest, ik kreeg ruzie met de begeleiding, kwam ik 15 jaren geleden op De Buitenplaats. Dat was toen net open. Op maandag ochtend en woensdag en vrijdag werk ik afwisselend aan de zeepbootjes en aan de kleding voor een winkel van Suzan waar ze tweedehands kleding verkopen. Ik vind het leuk werk, je doet iets nuttigs. Ik zorg ervoor dat de kleding wordt voorzien van een kaartje met daarop de naam en maat. Als ik tijd over heb of het is wat rustiger dan kleur ik graag mandela’s in. Op maandag werk ik op de Kustvaart en help ik met koken. Voor de zeepbootjes doe ik steeds weer andere dingen. Gieten, afwerken of inpakken. Het maakt mij niet uit welke kleuren bootjes ik maak, ze zijn allemaal mooi.

Waar woon je?

Ik woon in het centrum van Arnhem samen met mijn man Toon. Ik ben in 2007 getrouwd en heb een dochter Kelly. Zij is 34 jaar en woont in een woongroep bij Elver. Zij belt mij een keer per week, dat is erg leuk. Een keer per week komt een begeleider van Siza langs om mij te helpen en een keer per week komt er hulp in het huishouden. Ik ben in Den Haag geboren. Soms ga ik Haags praten en maken we daar grapjes over. Ik ben een schippersdochter. Mijn ouders hadden een binnenvaartschip. Ik zat daarom op een schippersinternaat. Als ik een boot zie moet ik daar soms aan terug denken.

Wat vind je belangrijk?

Dat mijn dochter, mijn man en ik gezond zijn, dat vind ik het allerbelangrijkst.

Wat vind je niet leuk?

De taxi haalt mij tegenwoordig laat op, dan ben ik pas om half 10 op De Buitenplaats. Dat vind ik niks. Dan is het wachten, wachten en nog eens wachten.

Wat vind je leuk?

Ik luister heel graag naar muziek. Als we opstaan gaat meteen de radio aan. We luisteren dan naar 100%NL. We hebben ook een radio bij de zeepafdeling. Als ik dan dichtbij de radio sta zet ik stiekem die zender op. En dan ook wat harder. Ze weten precies wanneer ik daar geweest ben, hahaha. En laatst zijn we naar de opening gegaan van het zeepbedrijf van die leuke vrouw (Botma & van Bennekom, red). Dat was gezellig!

© 2013 - 2024 Design X Ambacht | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel