Olivier, hoe ben je bij KeramiekWerk Siza terecht gekomen?

Na mijn hersenbloeding, op een donderdagochtend in april 2017, heb ik eerst een poos gerevalideerd en kreeg ik ambulante ondersteuning van NAH Professionals. Na ongeveer anderhalf jaar wilde ik weer wat meer gaan doen. Ik kwam ik in gesprek met Adrienne van Activerend Werk. We hadden meteen een klik en zij liet me kennismaken met Atelier 23, een kunstwerkplaats op De Buitenplaats in Arnhem Zuid. Echter na een week kregen we te maken met corona en moest alles dicht. In die tijd daarna heb ik na deze introductie goed nagedacht of dit de plek zou zijn. Ik begon te twijfelen, ik vond het lastig om zonder een idee bij de kunst te starten. Nadat er meer open mocht, belde Adrienne mij dat ze een passendere plek had, namelijk op het keramiekatelier op Het Dorp in Arnhem. Daar werk ik nu met heel veel plezier.

Wat is jouw achtergrond?

Ik ben opgeleid op het conservatorium in Utrecht en Arnhem. Dwarsfluit was mijn instrument. Na mijn opleiding gaf ik les op een muziekschool, dirigeerde ik, speelde in orkesten en arrangeerde muziekstukken. Ook ben ik ruim 10 jaar kok geweest. In alle werkzaamheden was ik bezig met iets te bedenken en het daadwerkelijk uitvoeren. Componeren van muziek is in mijn  ogen net zoiets als het koken van een gerecht met alle smaken die samen komen.

Hoe was het om weer voorzichtig deel te nemen aan activiteiten?

Na de zomer 2020 begon ik op de keramiekwerkplaats voor 2 dagdelen in de week. Ik was na een dag doodmoe. Ik moest overal aan wennen, alles is nieuw, ik moest echt een ritme vinden. Maar keramiek is zo fijn om mee te werken, het is therapeutisch. Er ontstaat iets door je eigen handen. En ik ben dol op Ingrid en Melissa (begeleiders, red) echt hele fijne mensen met een groot hart.

Sinds februari vorig jaar voel ik me energieker en kan ik meer, ik heb de smaak te pakken. Ik leer veel over mijn eigen mogelijkheden en had niet gedacht nog zoveel te kunnen. Ik kan ook steeds meer mijn eigen spullen pakken en ga zelfstandig aan het werk. Vanaf februari ik 3 dagdelen in het keramiekatelier.

Wat vind je belangrijk?

Droom van mij is om weer een muziekstuk te schrijven, misschien begin ik daar wel weer aan. Van de andere kant ben ik nu ook tevreden. Maar wie weet. Ik wil naast de mooie projecten bij de keramiek ook een stuk eigen werk gaan maken. Voor mijn dit jaar overleden broer heb ik een flagstone gemaakt, een beeld om hem te herdenken en om onze bijzondere band weer te geven. Voor mij was het een heel heftige periode. Ik kan mijn gevoel overbrengen in dit beeld van keramiek. En het komt eruit zoals ik het voor ogen had, heel bijzonder. Ik wil graag een cursus tekenen doen om nog wat behendiger te worden met mijn linkerhand.

 

© 2013 - 2024 Design X Ambacht | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel