Sander Luske

"Het is goed om als ontwerper in de samenleving te staan en niet alleen je eigen werk aan de wereld te presenteren. Verbindingen leggen met anderen, co-creaties aangaan, het beste uit mensen halen. Ik denk dat daar de toekomst ligt."

Luske was onder de indruk van de gebruikte keramiektechnieken binnen onze keramiekateliers van Siza en zag mogelijkheden om de talenten van de ambachtmensen te benutten. Door de gestructureerde wijze van werken, de ervaring die men heeft met het gietproces en factor tijd zijn de ontwerpen ontstaan. Sander Luske legt de lat hoog: handmatig vervaardigen van porselein producten. 

Sander Luske studeerde in 1993 af aan de ArtEZ hogeschool voor de kunsten in Arnhem en is sindsdien aan de opleiding verbonden als docent. Na zijn afstuderen werkte Luska als vormgever met als specialisatie porselein. Luske begon in 2001 met Luske Porcelain and Product Design. Hij bedenkt, test en maakt al zijn ontwerpen met de hand in zijn eigen atelier aan huis. Sander werkte onder meer voor de beroemde firma Rosenthal en FairTrade.

Inmiddels is een mooi porselein assortiment ontstaan. Ook voor speciale opdrachten en exclusieve series waaronder het Rijksmuseum Amsterdam werken we intensief samen. 

 

 

 

© 2013 - 2024 Design X Ambacht | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel