16 jan

Work in progress! We zijn het jaar fris gestart met een bijzonder mooi project in opdracht van het Nederlands Openluchtmuseum (NOM) Onze clientmedewerkers van ons keramiekatelier Siza op Het Dorp Arnhem hebben gisteren een workshop gekregen van ontwerper en docent Product Design ArteZ Sander Luske. We hebben Sander gevraagd ontwerp ideeen aan te dragen voor verschillende handgemaakte kopjes met als insteek duurzaamheid & circulariteit, het thema 2024 van het NOM. In de uitvoering zijn opgeslagen restgrondstoffen dakpannen en bakstenen van vroegere huisjes uit de vier windstreken op het NOM verwerkt. De kopjes zullen bij opening van het seizoen NOM in de winkel te koop staan. Het gehele proces van grondstof tot kopje wordt in beeld en video vastgelegd door Siza’s eigen Studio Filmwerk. We verklappen nog niet alles, stay tuned…

 

12 dec

via Ohmygood staan we op de kerstmarkt van CITO. Alle 500 medewerkers mogen een kerstcadeau uitzoeken. 

19 okt

Wat een mooie gelegenheid om onze dagbestedings activiteiten van Siza te presenteren! Het Nederlands Openluchtmuseum bood ons de gelegenheid om onze werkzaamheden en verhalen met bezoekers te delen. In de herfstvakantie stonden Siza’s dagbestedingslocaties in de schijnwerpers. In het prachtige gebouw Goes presenteerden we een deel van onze dagbesteding- en activeringslocaties anno 2023. Diverse ambachten en samenwerkingsproducties met bedrijven werden getoond: Keramiek met uiteraard een workshop Rijksmuseum kopjes gieten en afwerken, de zeepbootjes, demonstraties manden vlechten van pitriet voor Rescued, de Kiwanis poppen voor ernstig zieke kinderen in landelijke ziekenhuizen, een overzicht van werkzaamheden van Digidome. Verspreid in het gebouwwaren kunstenaars van Atelier 23 aan het schilderen. Een dynamisch geheel waarin cliënten hun talenten toonden en in gesprek kwamen met de bezoekers. Bakkerij van Eigen Deeg stond prominent voor het gebouw met een verkoopkraam. En Ferrero van Krachtwerk daagde de bezoekers uit om een korte boks training te volgen. Onze collega’s van Communicatie verwezen de binnenkomende bezoekers op onze presentatie verderop in het park. Alles in gefilmd door onze afdeling Filmwerk. Prachtig! Speciale dank voor Anouk Siemons en Monique Baks, mede dankzij jullie inspanningen hebben we een mooie interactie tussen bezoekers en cliënten en onze dagbestedings- activiteiten over het voetlicht kunnen brengen!

 

9 okt

Pittenzakken zijn hot! We maken voor diverse bedrijven deze handige en mooie cadeaus als kerstgeschenk. Mooie duurzame stoffen, een binnenzak met een afneembare en wasbare buitenhoes. Gevuld met 800 gram tarwe.

   

16 juli

Vakantieperiode tot en met 14 augustus. Daarna worden de bestellingen verwerkt. Een fijne vakantie!

30 juni

Opening tentoonstelling Floris Hovers, een geweldige expositie in het Drents Museum Assen. En we zijn natuurlijk apetrots dat ook hier onze zeepbootjes worden verkocht. 

29 juni 

Een kersverse nieuwbrief! Afgelopen half jaar is er weer veel gebeurd. Lees hier verder.

26 juni

In gesprek met Cherry Egbertsen. Cherry werkt bij ons keramiek atelier in Arnhem. Een portret van Cherry over haar leven met MS, haar ambities en drijfveren. Het was een mooi gesprek, lees maar! 

 

6 juni

Dinsdag 6 juni presenteerden we ons op het impactmakers event van Oh My Good. Tal van bedrijven en organisaties lieten zich inspireren in masterclasses en impactdates. 

 

24 mei

De afgelopen maanden hebben we hard gewerkt aan onze nieuwe kerstpakketten aanbod. Custom made opdrachten deden we altijd al en nu kunnen we ook kant en klare pakketjes leveren. Thema's dit jaar: Relaxzzz, Happy Hour en Meesterwerken.

 

 

12 mei 

Wat een geweldige opening en aftrap expo Atelier 23 in het Nederlands Openluchtmuseum! Onder grote belangstelling opende Teus Eenkhoorn de tentoonstelling in het bijzijn van onze bestuurder Jan Dirk Sprokkereef. Het eerste exemplaar van de cadeauset werd overhandigd aan Gea Corbeek, winnares van de ontwerpwedstrijd. En we gaan meer doen met designers Floris Hovers en Sander Luske!

11 mei 

De mooie DE kopjes voor het Nederlands Openluchtmuseum zijn volop in productie. Het kunstwerk van Gea Corbeek is met een transfer op de kopjes ingebrand binnen ons keramiekatelier in Arnhem. Ze zijn nu al te koop in het Nederlands Openluchtmuseum. Morgen is de officiele opening. Feest!

    

16 april

We merken dat onze producten ook prima in ons tweede productenlabel Mooiwerksiza.nl onder gebracht kunnen worden. En vice versa. De producten worden op dezelfde locaties gemaakt. Uitgangspunt blijft hetzelfde: 'gewoon mooie dingen maken die een podium verdienen'. Waarbij designers, vakmensen en onze client medewerkers samen optrekken. Wellicht gaan we de twee labels bundelen? Mooiwerk X Design X Ambacht, zoiets of Design X Ambacht X Mooiwerk... Afijn, over nadenken.

17 maart

Nu leuke bloemenzaadbolletjes in ons assortiment! Flower Power! Tover je tuin om in een bloemenzee. Of in een pot op jouw balkon. Gezellig, leuk en goed voor de vlinders en bijtjes

15 maart

Aftrap ontwikkeling nieuwe keramieklijn voor het Nederlands Openluchtmuseum. Stay tuned!

16 februari

Kopjes Oude Meesters nu ook te koop bij Museum More Ruurlo. 

15 februari

Kunstwerken voor DE kopjes zijn gekozen! Twee werken van Gea zijn geselecteerd. Deze komen op twee kopjes. Monsters zijn in de maak om te kijken of de kleuren goed worden afgedrukt. Wordt vervolgd!

9 januari

Fris en fruitig het nieuwe jaar gestart! In bijgaande nieuwsbrief een terugblik op 2022 en een vooruitloop op dit jaar. Onze higlights, bezoeken IHC en musea, nieuwe producten, afscheid van Jack, Rijksmuseum op bezoek etc etc. 

 

7 december

Wat een leuke aftrap! Samen met Het Nederlands Openluchtmuseum en Douwe Egberts hebben we een ontwerpwedstrijd uitgeschreven voor de kunstenaars van Atelier 23. De werken worden op een prominente plek in het museum gepresenteerd. Het gekozen werk wordt gereproduceerd op een Douwe Egberts kopje en verpakt per twee in een cadeaubox. In een gelimiteerde oplage, nog mooier en exclusiever! Wordt vervolgd!

1 december 

Mooie samenwerking met de kaarsenateliers van De Onderwijsspecialisten en Zideris. In een oplage van 950 stuks hebben we kaarsen mogen leveren aan het Rijksmuseum. De stompkaarsen, groen en voorzien van een fraaie wikkel, waren een onderdeel van een kerstpakket voor alle Rijksmuseum medewerkers.

14 november

Vandaag waren we met Design X Ambacht te gast als tafelvoorzitter bij Cultuur & Retail Netwerkdag in Amstelveen https://www.cultuurretailnetwerk.eu/programma/. Musea hadden zich ingetekend om ervaringen en kennis op te doen m.b.t. diversiteit en inclusie. We hebben samen met Monique Schoutsen van het Kunstmuseum Den Haag de ontwikkeling van een replica van de Berlage kruk besproken. Allerlei vragen over voortgang, inkoop, lokaal en proces kwamen aan de orde. Interessant en mooi om onze ervaringen te kunnen delen.

10 oktober

Portret van Jack de Boeff, glazuurder van de Rijksmuseum bekers online. Vorige week ging ik in gesprek met Jack over zijn achtergrond, interesses en motivatie. zie link  https://www.designxambacht.nl/c-6631638/jack-de-boeff/

15 september

Leuke opdracht voor goodie bags ten behoeve van congres voor Triaspect bijna af. Gevuld met onze Mooiwerk zeepjes en toiltetasjes. 

11 juli 

Dit jaar bieden we naast onze custom made pakketten een paar thema kerstpakketten aan. Meesterwerken, Relaxzz en Kook&Sloof. Neem maar een kijkje op onze site via deze link. De pakketprijzen staan erbij, aanvraag gaat per offerte.

   

4 juli

'Een nieuwe kijk op oude meesters'. Een nieuwe serie bekers geinspireerd op vier meesterwerken uit het Rijksmuseum.  In opdracht en in samenwerking met De Onderwijsspecialisten in Arnhem vervaardigen wij deze nieuwe lijn. Ontwerper Sander Luske zoomt in op de detail van schilderijen van Rembrandt, Vermeer en Key. De vorm van de bekers verwijst naar de zwierige, gele hoed van luitenant Willem van Ruytenburch van de Nachtwacht. Op het porselein voel en zie je de structuur van een detail uit het schilderij en kom je dichtbij het kunstwerk. De meesterwerken zijn: 1) De Liefdesbrief van Johannes Vermeer - detail Textiel 2)Zelfportret als de apostel Paulus van Rembrandt van Rijn- detail Verflagen 3)Portret van Willem I, Prins van Oranje van Adriaen Thomasz. Key - detail Plooikraag   4)Portret van een vrouw, mogelijk Maria Trip van Rembrandt van Rijn  - detail Kant   

 

  

                                        

29 juni

Op het hoofdkantoor van De Onderwijsspecialisten drinken ze vanaf vandaag uit onze porseleinen kopjes. In het kader van verduurzaming hebben ze afscheid genomen van de kartonnen bekers en werden onze kopjes op feestelijke wijze geintroduceerd. De kopjes hebben we in hun drie huisstijlkleuren geglazuuurd. Jack de Boeff, medewerker van het eerste uur, nam namens onze keramiekwerkplaatsen in Arnhem en Rheden een grote bos bloemen in ontvangst.

 

 

5 juni

Voor het high tech bedrijf Nedap verzorgden we 250 goodie bags gevuld met onze producten zoals leuke handgegoten robotzeepjes, espressokopjes en een set minifakkels. Het event, een klantendag, vond plaats in het Nederlands Openluchtmuseum Arnhem.

31 mei

Nieuwe serie gekleurd porselein in samenwerking met ontwerper Sander Luske. Groen, geel, blauw en rood. Nu verkrijgbaar in onze webshop.

14 mei

Wat een geweldig mooi museum in Arnhem. Het is echt prachtig geworden en we zijn natuurlijk supertrots dat onze producten in de shop worden aangeboden. Ook onze nieuwste series porselein in kleur en de 'Oude Meester' kopjes ontwikkeld voor en met De Onderwijsspecialisten staan hier gepresenteerd! 

  

 

19 april

Het stond al twee jaar op de rol, maar nu was het toch echt zover; met de keramiekgroep op bezoek bij het Rijksmuseum. De Nachtwacht en uiteraard de portretten van Marten en Oopjen hebben we nu live kunnen zien met z'n allen, echt gaaf! De kaarten werden aangeboden door het Rijksmuseum als dank voor onze goede samenwerking. Vanzelfsprekend hebben we de shop bezocht waar onze porseleinen kopjes te koop staan! Het was een prachtige dag. 

14 april

Wat een ge-wel-di-ge rondleiding hebben we gekregen bij Royal IHC in Kinderdijk! Zij maken baggerschepen en maritieme onderdelen voor de scheepvaart. Samen met Daan en Robbie, beide werkzaam om ons zeepatelier, overhandigden we speciale zeepbootjes die IHC cadeau doet aan haar opdrachtgevers. We hebben alle ruimtes op de werf gezien, fantastisch!! Groot, groter, grootst, wat een materiaal, afmetingen, logistiek en kennis. En ze namen alle tijd om ons over de werf te loodsen, echt bijzonder!

  

30 maart

Onze zeepbootjes worden in een paar nieuwe winkels verkocht: Peper & Goud in Schagen, Boost Conceptstore Ede en bij Museum Jan in Amstelveen. Heeeeeel tof!

10 feb

Op bezoek bij ontwerper lex Pott in Rotterdam. Samen met Joke, Sandra en Leonie van De Buitenplaats op stap om de creaties van Lex te beoordelen. We kunnen nog niet heel zeggen, maar het gaat over kaarsen. Wordt vervolgd!! 

4 jan

We kijken terug op een dynamisch jaar waarin we mooie opdrachten hebben gerealiseerd. Witteveen + Bos, Siza, Cultuur Oost, De Onderwijsspecialisten, Botma & van Bennekom etc. Prachtige producties waar veel client medewerkers een bijdrage aan hebben geleverd. Check deze compilatie, terugblik 2021.

   

1 nov

Weer een mooie badge servies naar de Kapellerput in Heeze. Wat is het toch een prachtige locatie. Tof om onze kopjes overal te zien staan. 

 

14 okt

Binnen onze twee keramiekwerkplaatsen wordt hard gewerkt aan een grote opdracht porseleinen bekers. Een gloednieuw model met gloednieuwe motieven geinspireerd op vier grote Nederlandse schilders! We hebben Sander Luske gevraagd om in samenspraak met onze opdrachtgever ontwerpvoorstellen te doen. En altijd met als uitgangspunt dat talenten, vaardigheden en wensen van onze client medewerkers benut worden. 

     

17 sep

Wat een bedrijvigheid op onze locaties! De mallen voor een nieuwe serie porselein worden volop gebruikt, stapels douglasplanken worden aangeleverd voor de insectenhotelletjes, gebruikt zeildoek voor vouwbare plantenbakken ingezameld, dennenappels geraapt voor vulling van de insectenhotels etc. Tegelijkertijd ontwikkelen Fraenck en Design X Ambacht een online keuzeconcept. De eerste pilot zal naar verwachting 1e week december gaan lopen. Leukleuk en biedt straks veel meer mogelijkheden voor andere bedrijven en organisaties.

   

16 aug

Vakantie zit erop, we zullen de bestellingen verwerken. Op onze dagbestedings ateliers is men al flink bezig met de kerstgeschenken. Zo worden nestkastjes en insectenhotels vervaardigd voor een groot ingenieurs bedrijf, porselein series gegoten voor een opdrachtgever in het onderwijs, kaarsproducten voor een zorgorganisatie en producten van zeildoek voor een ingenieurs bureau. 

14 juli

We zijn met leuke bedrijven in gesprek over hun kerstgeschenken. Al onze producten worden met de hand gemaakt dus we hebben die tijd ook nodig, vooral als het om een custom made ontwerp betreft. We kunnen producten maken in jouw huisstijl kleuren en in vormgeving. We werken samen met duurzame bedrijven voor complete kerstpakketten dus inclusief lokale foodproducten en fair trade producten.

   

16 juni

Op bezoek bij Lex Pott ter inspiratie voor onze kaarsen- en zeepmakerij. Wat een prachtige plek met allerlei kleine miniaturen en unieke handgemaakte stukken. Het was een goede bijeenkomst waarbij we de mogelijkheden voor een samenwerking hebben besproken!

 

2 juni​

Kijk eens aan wat prachtig! Zeepbakjes van porselein in opdracht van Botma & Van Bennekom, een mooi bedrijf. Zij maken handgemaakt zeep met biologische ingredienten. Bij ons atelier KeramiekWerk wordt met enthousiasme aan de bakjes gewerkt.

11 mei

Gemeente Rheden heeft een speciale serie bekers als relatiegeschenk bij ons laten maken. Op onze Keramiekwerkplaats in Rheden zijn de bekers volledig handgemaakt en van de huisstijlkleuren voorzien.De bekers worden gepresenteerd in een mooi doosje per twee stuks.

19 april

Tis vroeg lente en we zijn al druk bezig om afspraken in te plannen met betrekking tot leuke en duurzame kerstpakketten. We hebben mooie ideeen en kunnen in samenwerking met lokale leveranciers complete pakketten verzorgen. Ook de distributie naar meerdere locaties regelen wij voor jouw bedrijf. 

12 april

Onze zeepbootjes op een mooie pagina in Ouders van Nu! Hartstikke leuk natuurlijk!

      

15 februari  

En onze zeepbootjes en onderzeepbootjes zijn razend populair! Niet alleen via onze webshop maar ook via cadeau winkels zijn ze te verkrijgen. Cor Unum verkoopt ze nu ook, leuk he! En gelukkig werkt Marga met heel plezier en kunde aan de bootjes. 

  

23 januari

Wat zijn we blij met onze onze nieuwe toilettasjes! Ze zijn echt prachtig in allerlei kleurrijke prints, zijn handig in gebruik en het is gemaakt van gebruikte zeildoeken die anders de container in zouden gaan.

   

12 januari

Check de film gemaakt door onze Studio Filmwerk: een prachtige film over het productieproces van ons Marten en Oopjen porselein voor het Rijksmuseum. Het hele proces is in beeld gebracht ondersteund met prachtige muziek. 

28 dec

Hele fijne jaarwisseling en een gezond en gelukkig 2021!

17 dec

Deze week ontvingen alle medewerkers en vrijwilligers van onze organisatie Siza per post een pakketje. Bij 3500 huishoudens viel een mooi pakketje op de deurmat. Het ontwerp is van Fraenck uit Arnhem en het is gemaakt van gebruikt zeildoek. Het zat prachtig verpakt in zijdevloei met certificaatjes. Echt een cadeau om uit te pakken en 100% coronaproof. 

     

 

15 dec

Een prachtig pakket verzorgd voor Scholengroep Over en Midden Betuwe bestaande uit een fietsrugtas van gebruikt zeildoek, lekkernijen uit onze bakkerij Van Eigen Deeg en een fles wijn! Hele toffe reacties vanuit het lerarenkorps!

11 dec

De laatste handelingen worden verricht aan de kerstgeschenken die deze week worden uitgeleverd aan de opdrachtgevers. Onze bakkerij van Eigen Deeg levert de chocolade, kerststolletjes etc. Bij Scalabor in Arnhem worden de pakketten ingepakt en verzendklaar gemaakt. Samen met Fraenck hebben we aan een paar prachtige ontwerpen gewerkt en die nu als kerstgeschenk worden aangeboden. 

20 nov

Word vrienden van het Stedelijk Museum A'dam en ontvang een mooi zeepbootje! Toffe actie!

19 nov

In onze houtwerkplaatsen werken we naast Design X Ambacht producten ook aan andere producties zoals voor ons tweede label Mooiwerk. In opdracht van de gemeente Arnhem maken we deze nestkastjes van douglashout van ons eigen Siza terrein. We zijn een samenwerking aangegaan met Recap en  Elver om deze grote klus te klaren. De gemeente wil het belang van biodiversiteit en verduurzaming benadrukken en zet deze kastjes om dat kracht bij te zetten.  

 

19 nov

Onze ateliers en aanverwante dagbestedingscentra verrichten werkzaamheden voor ons eigen label Design x Ambacht en Mooiwerksiza. En dat kunnen uiteeenlopende werkzaamheden zijn. Zo hielpen we Fraenck met een inpakklus voor zo'n 40.000 mondkapjes en helpen we ontwerpster Suseela Gorter met haar unieke duurzame kerstbomen op doek.

16 nov

Altijd mooi dat bedrijven ons weten te vinden. Onze nieuwste bootjes worden nu ook bij Cor Unum en Pettr zeep verkocht.

10 nov

We zijn druk met de kerstattenties. De laatste hand wordt gelegd aan een megaproductie van zeildoek producten. We hebben meters gebruikt zeildoek verzameld bij drukkerijen, reclamebureaus en bedrijven. Een compleet nieuw product uit de koker van modellabel Fraenck. Dit product komt eind december in onze collectie. Ook in onze bakkerij Van Eigen Deeg worden begin december duizenden versgebakken lekkernijen geleverd voor in de pakketten.

23 okt

Onze nieuwe onderzeepbootjes vinden gretig aftrek en dat vinden we heel erg leuk! Een aantal winkeliers en musea hebben bestellingen uitstaan. Door de grote vraag leveren wij in delen uit. 

 

6 okt

Yeah, in de Volkskrant Magazine!  Ons zeepbootje krijgt mooie aandacht.  En ook Daan, een van onze medewerkers op de zeepgieterij, staat prominent op de foto. 

 

26 sep

Burgemeester Van Eert, gemeente Rheden, op bezoek bij onze keramiekwerkplaats Rheden en neemt de eerste badge porseleinen bekers in ontvangst. Deze handgemaakte bekers zijn in hun huisstijl kleuren vervaardigd en worden voor speciale gelegenheden door de gemeente cadeau gedaan.

 

 21 sep

In de Linda Loves, een speciale geschenkeneditie van het magazine Linda. altijd leuk deze publiciteit. Check onze handgemaakte sauslepel in de katern cadeaus onder de 5 euro!

 

13 sep

Binnen onze keramiekafdelingen zijn we druk bezig met de productie voor onze tweede label, Mooiwerk. Het is een nieuw label binnen onze zorgorganisatie. Het gaat om goed gemaakte producten die een podium verdienen. We zijn gestart met gebaksbordje en serveerplankjes. En bij DuurSaam in Bennekom wordt gewerkt aan papier pulp producten.

 

3 sep

Kijk eens aan, onze nieuwste duikbootjes van zeep. Het is ons tweede model van de ontwerper Floris Hovers. We noemen ze onderzeepbootjes en ze worden met de hand gegoten in onze zeepateliers De Buitenplaats Arnhem en in Zutphen.

1 sep

De vakanties zitten er weer op en we wennen aan de kleinere bezetting op onze ateliers. Het is wat het is en al gaande kunnen we toch een redelijk aantal client medewerkers op een veilige wijze een plek bieden. 

6 juli 

Leuk! Bij het Watermuseum in Arnhem worden nu onze rugtassen verkocht. Gemaakt van doeken die gebruikt zijn bij de Waterschapsverkiezingen Rijn IJssel 2019. 

8 juni

Zo! dat is fijn, een voorzichtige start, maar de locaties zijn weer geopend. Uiteraard in een kleinere setting worden de producten in ons assortiment weer vervaardigd. En we kunnen niet wachten om onze nieuwste producten te presenteren!

23 mei

Vanaf 2 juni gaan onze werklocaties weer open! Hoera. Met de nodige maatregelen in acht te nemen moet het mogelijk zijn om weer te gaan draaien en ieder kan op zijn/ haar wijze een bijdrage leveren in het maakproces. Veel client medewerkers hebben de werkzaamheden enm gemist en zijn blij weer aan de slag te kunnen. Martha Jansen, normaliter werkzaam op onze dagbestedingslocatie de Wambeek in Velp, werkt vanuit huis aan kleine deelactiviteiten voor producten van Design X Ambacht. Hartstikke leuk! 

6 mei

Onze dagbestedings ateliers zijn gesloten, maar sommige clienten willen  heel graag doorgaan met de werkzaamheden. Daar waar het kan worden materialen individueel afgeleverd. Onze glazuurder Jack werkt altijd met veel enthousiasme aan de Rijksmuseum bekers! En nu dus thuis aan het werk aan de bekers. Tof!

 

 

14 april

In de werkplaatsen is het stil, maar achter de schermen wordt hard gewerkt aan nieuwe product ideeen. Binnenkort volgt er meer porselein nieuws! 

17 maart

Oef, wat een rare tijden. Onze ateliers zijn tot nader bericht gesloten, gezondheid voor alles! We kunnen nog uit voorraad leveren.  

5 maart

En kijk eens naar de eerste proefserie onderzeepbootjes, zijn ze niet prachtig! We hebben de eerste serie volledig op kleur gemaakt met de eerste mal. Extra mallen en doosjes en stempels  staan nu op stapel, daarna kunnen ze in de verkoop. Mooi he! 

 

 

18 februari

Hoera! De gebaksbordjes met 'Kant' motief zijn te verkrijgen. Het handgegoten porselein bordje maakt onderdeel uit van de Marten & Oopjen Rijksmuseum winkelcollectie bestaande uit een beker, een espresso en een schaaltje.

 

11 februari

Onze bootjes liggen toch mooi aangemeerd in het Scheepvaartmuseum in A'dam. Prachtige plek!

 

10 februari

Voor Framed een prachtige serie vlaggentasjes van het label Mooiwerk gemaakt en op de partnerbijeenkomst op Papendal gepresenteerd.

 

8 februari

Tijdens Object Rotterdam prachtige serie kaarsen gezien van Lex Pott. Hij bezocht eerder onze kaarsen werkplaats op de Buitenplaats en was onder de indruk van de mogelijkheden en vakkennis. Binnenkort krijgen we een presentatie van Lex. We zijn erg benieuwd!

  

 

20 januari

Ooooo spannend! Deze week worden de eerste samples van een nieuw model bootje gegoten! We zijn heel benieuwd!

13 januari

Lex Pott, designer uit Rotterdam op bezoek bij onze kaarsenmakerij op de Buitenplaats Arnhem. Leuk gesprek over nieuwe modellen. Wordt vervolgd!

6 januari

Voor Witteveen+Bos hebben we in samenwerking met Fraenck een fietstas ontwikkeld. Alle 1400 medewerkers van het ingenieursbureau ontvingen een goed gevulde tas met mooie food producten van de Pelikaan. 

 

7 januari- Nieuwsbrief januari 2020

Een gelukkig 2020 allemaal!

Een nieuw jaar met een lekker rond getal. In deze nieuwsbrief een terugblik op 2019, een blik vooruit over onze plannen van Design x Ambacht, de voortgang over het nieuwe label Mooiwerk, over diverse opdrachtgevers en locaties. Afijn, voor je ligt een update van Design X Ambacht, let’s go!

Gebruikt zeildoek + idee = product

De mogelijkheden van gebruikt zeildoek zijn eindeloos en dat is niet onopgemerkt gebleven! Na het succes van de fietsrugtas hebben we voor alle medewerkers van het ingenieursbureau Witteveen + Bos een nieuw product ontwikkeld: een Fietstas. Zo eentje die je op de bagagedrager klikt en handig mee kan nemen, met een hengsel. Wederom een prachtig en eenvoudig ontwerp van Fraenck uit Arnhem. Ik moet wel eerlijk bekennen dat we daar zelf een klein onderdeel aan hebben gedaan want onze textiel ateliers hadden het al razend druk met een andere grote opdracht. Maar de fietstas komt in ons assortiment en we gaan ze zelf maken. En er zitten meer producten aan te komen want het zeildoek is overal verkrijgbaar en leent zich voor talloze producten, met de mooiste prints! Afgelopen jaar hebben we een paar grote opdrachten mogen uitvoeren voor leuke bedrijven. Naast de 1400 fietstassen voor Witteveen+Bos verzorgden we geschenken voor EntreaLindenhout (2100 kerstpakketten met kaarspotten van de Buitenplaats en kerstkransjes en chocolade van Bakkerij van eigen Deeg) en natuurlijk voor Siza (en Vrijwilligers) totaal 3600 pittenzakken. En ook de kleinere opdrachten voor onder andere Health Valley en Infozorg waren mooi om aan te werken.

Textiel

En wat een leuke opdracht kregen we vanuit de raad van bestuur voor het maken van het Siza kerstgeschenk, de pittenzakken! Het idee om dit product aan te bieden is opgedaan bij AC Baldershoef waar cliënt medewerkers onder begeleiding van Wilma Hoogers pittenzakken maken voor een fysiotherapie praktijk. In deze uitvoering hebben we het idee wat aangepast met andere stoffen, diverse prints en een binnenzak- en buitenhoes. Vijf Siza textiel locaties, stichting Da Capo (inzet participatie migrantenvrouwen) en mode atelier Fraenck werkten samen in dit proces. Bij Siza Industrie zijn de pittenzakken in- en omgepakt en de nieuwe afdeling Logistiek verzorgde begin december de distributie. We hebben inmiddels hele leuke reacties gehad op dit geschenk, tof!

Keramiek

De keramiek werkplaats (voorheen De Wissel) op Het Dorp heeft haar draai gevonden en het is geweldig te zien hoe onze nieuwe collega’s Ingrid Zwiers en Melissa Goorman en een paar gouden vrijwilligers met veel enthousiasme en energie cliënt medewerkers begeleiden en ondersteunen in het maakproces. Ons Rijksmuseum porselein is nog altijd populair bij de bezoekers, zo blijkt uit de doorlopende bestellingen. In het Rembrandt jaar 2019 hebben we bijna 900 bekers, 750 espressokopjes, 250 schaaltjes en 80 gebaksbordjes geleverd. Uiteraard wordt er op de keramiekwerkplaatsen op Het Dorp en in Rheden zorgvuldig nagedacht wat haalbaar en wenselijk is en hebben de begeleiders goed inzicht in de wensen en mogelijkheden van de cliënten. Daarom hebben we een kleiwals aangeschaft om meer (nieuwe) cliënt medewerkers te betrekken in het proces en goed te kunnen bedienen. Hiermee kunnen we met een relatief eenvoudige techniek goede producten maken. De eerste samples van broodplankjes en zeephoudertjes zijn al gemaakt! Verder is in september de eerste serie van 50 miniatuur Museumwoningen van Volkshuisvesting uitgeleverd, wordt in Rheden gewerkt aan producten voor de design webshop Boet Stijl van ontwerpster Neeltje Geurtsen en gaat men op Het Dorp aan de slag met Mondriaanbekers voor Gemeentemuseum Den Haag. En vlak voor de kerst verraste Toon Adams (Karmijnstraat in Tilburg) me met de eerste serie keramiek producten, zag er prachtig uit. Wellicht dat we daar meer mee kunnen gaan doen, dat zou geweldig zijn.                                 

Zeep

De zeepbootjes doen het goed in de musea en designwinkels. Daarom is het extra fijn dat naast de zeepgieterij op De Buitenplaats een tweede locatie in Zutphen is gestart. Rita, haar collega’s en cliënten hebben zich het proces eigen gemaakt door te leren van de cliënt medewerkers Daan en Ineke en van de begeleiders Carola en Claudine op de Buitenplaats. Voortvarend heeft Rita een zeepgiet activiteit in Zutphen opgezet waar velen een bijdrage aan kunnen leveren. De uitvoering van de zeepjes is echt prachtig, complimenten! En nog meer zeepnieuws, de botenserie wordt uitgebreid. Designer Floris Hovers heeft een nieuw model gepresenteerd, de gietmallen worden gemaakt en medio maart verschijnt ons tweede model, een onderzee(p)bootje.

Mooiwerk

En ja, ons nieuwe label Mooiwerk is online, www.mooiwerksiza.nl

Nu met een paar producten en ons assortiment groeit. Tal van producten krijgen nu ook een podium en staan in de spotlights onder de naam Mooiwerk. De producten zijn op de dagbestedingslocaties bedacht en gemaakt. Meerdere locaties hebben producten ingezonden en een klein panel met vertegenwoordigers vanuit de dagbesteding ateliers (Carola Gotink en Wilma Hoogers) hebben een eerste selectie gemaakt. De serie is gefotografeerd door Ruud Bosmans, werkzaam bij Rock en Rolstoel producties. Sander Luske, designer én fotograaf begeleidde Ruud bij de shooting. Zoals gezegd, Mooiwerk is groeiende en ieder idee vanuit de ateliers is welkom, dus als je iets leuks hebt laat het ons weten hè!

Pippi

Dit jaar gaan we verder op de ingeslagen weg om voor bedrijven en organisaties producten vanuit de locaties te ontwikkelen. Dat betekent zichtbaar zijn op interne en externe events, ons netwerk actief onderhouden, acquisitie plegen, de webshop designxambacht.nl updaten en nu ook mooiwerksiza.nl lanceren. Dus ramen open gooien, drempels wegnemen, afstoffen en verbinden. Er zijn zoveel mogelijkheden om een goed podium te creëren voor de cliënten, het is een kwestie van starten. En dat kan ook in het klein. Dat geldt voor nieuwe activiteiten op locaties, maar ook voor bestaande activiteiten en ambachten. Soms gaat het mis, nou en, het is nooit voor niks. Ik kan me helemaal vinden in de uitspraak van die geweldige Pippi: “ik heb het nog nooit gedaan dus ik denk dat ik het wel kan”. Deze insteek had AC Zutphen met de zeepjes en kijk naar het resultaat! Naast de bestaande samenwerkingen met labels zoals Zooi, Cadeau met een missie, Rescued en Boet Stijl staat een nieuwe samenwerking met Park Hoge Veluwe op stapel. Van hout uit hun bossen gaan we allerlei producten maken die in hun nieuwe bezoekerscentrum te koop zullen zijn. Op de Karmijnstraat Tilburg wordt in januari gestart met het vervaardigen van houtsamples voor bouwgroothandel Raab Kärcher. En de ervaring leert dat we gaandeweg nog allerlei andere klussen tegen zullen komen waar de cliënt medewerkers een mooie bijdrage aan kunnen leveren, leuk!

Op het nieuwe jaar en genoeg plannen om lekker de tanden in te zetten!

Hartelijke groet,

Marco de Leeuw

Productmanager Siza Design X Ambacht - Mooiwerk

11 december

Nieuw product, een pittenzak. Voor ons nieuwe label Mooiwerk worden op diverse textiel locaties prachtige pittenzakken gemaakt. Fijne comfortabele stoffen, mooie prints en lekker zwaar. In samenwerking met modelabel Fraenck en stichting Da Capo hebben onze client medewerkers op de textiel ateliers hard gewerkt aan een grote opdracht van 3600 pittenzakken.

 

27 november

Producten van ons label Design X Ambacht en Mooiwerk komen van alle kanten binnen. Samen met food producten van onze bakkerij van Eigen Deeg en producten van WAAR maken we mooie pakketjes. Bij onze inpakafdeling Industrie en en bij Scalabor worden de producten verzameld en omgepakt.

  

5 november

Kijk Ineke eens stralen! Zij werkt op De Buitenplaats o.a. aan de zeepbootjes. Leuk he! Allemaal handwerk.

17 oktober

We zijn bezig met nieuwe producten te ontwikkelen binnen onze dagbestedingscentra. Deze zetten we in de markt onder de naam Mooiwerk. Het zijn goed gemaakte producten die bedacht en gemaakt worden door clientmedewerkers en begeleiders. Kaarsen, keramiek, papier pulp schalen en potten, houten kindermeubels, pittenzakken etcetc.

10 oktober

Voor een groep client medewerkers van Activiteitencentrum Zutphen van Siza hebben we een presentatie gegeven over ons label Design X Ambacht en het nieuwe label Mooiwerk. Sinds kort vervaardigen zij zeepbootjes van Floris Hovers.

1 oktober

Vandaag hebben we een opdracht uitgeleverd van miniatuur aardewerk huisjes in opdracht van Volkshuisvesting. Het zijn kleine replica's van historische en markante 'museumwoningen' in Arnhem. De huisjes zijn voorzien van een logo en tekstje.

26 september

Bezoek van het Nederlands Openlucht Museum op de Buitenplaats. Doel van het bezoek is om mogelijkheden te onderzoeken om nieuwe producten voor hun winkel te ontwikkelen.

3 september

O lekker, zo net na de vakantie een mooie en leuke opdracht! Een gerenomeerd bedrijf bestelt voor de kerstdagen een fietstas die we gaan vullen met allerlei lekkernijen. De fietstas maken we in samenwerking met Fraenck, een ontwerplabel uit Arnhem. Het materiaal bestaat uit gebruikt zeildoek. Hartstikke mooi! Straks is dit nieuwe ontwerp te verkrijgen in onze webshop.

 28 augustus

Het Nationale Park Hoge Veluwe heeft onlangs het Park Paviljoen geopend. Een prachtplek met een winkel en onze producten worden daar nu ook verkocht! Daar zijn we reuzetrots op. 

13 juli

Op onze locatie in Zutphen, ac Zutphen gevestigd in Sutfene, is men begonnen met het gieten van de zeepbootjes! Nu worden op twee locaties de bootjes vervaardigd.  En dat is mooi, want de bootjes worden volop afgenomen door leuke cadeauwinkels en musea shops zoals het Scheepvaartmuseum en The Frozen Fountain

 8 juli

In onze textiel locaties wordt met veel enthousiasme gewerkt aan een heel leuk product. Wat dat is houden we nog even geheim. In ieder geval hebben we 10 verschillende dessins gekozen en hebben we hulp ingeschakeld van Da Capo en Fraenck.

27-30 juni

Sander Luske staat op het evenement Arnhem Proeft met onze porselein producten. Pascal Mulder van Fraenck presenteert zijn collectie tassen. De fietsrugtassen ontbreken natuurlijk niet. Prachtige dagen in het vooruitzicht!

21 juni

Het nieuwe bezoekerscentrum op Nationale Park Het Hoge Veluwe heeft haar deuren officieel geopend. En wij zijn trots dat onze producten daar in de museumwinkel staan!

13 juni

Interessant en leuk bezoek van Neeltje Geurtsen, ontwerpster uit Arnhem. Zij heeft allerlei producten die wij mogelijk voor haar kunnen maken. Zij is een veelzijdig ontwerpster. Prachtige naturele producten. 

11 juni

Vandaag kwam Michael Barnaart op bezoek bij onze keramiekwerkplaats De Wissel. Zijn bekers worden verkocht in het Gemeentemuseum Den Haag. Mogelijk gaan wij zijn bekers maken.

11 juni

Voor een groot project met textiel zijn we een leuke samenwerking aangegaan met Da Capo, een atelier voor migrantenvrouwen ter bevordering sociale activering en talentontwikkeling. Op meerdere plekken binnen Siza, bij Fraenck en bij Da Capo werken we samen naar een mooi eindresultaat. 

6 juni

Conferentiehotel Kapellerput heeft een nieuwe serie bekers ontvangen. Voor hun nieuwe design hotelkamers hebben we prachtige nespresso achtige kopjes geleverd. 

1 juni

In De Kerk is nu Ontwerp Winkel Arnhem gevestigd, een pop-up winkel vanuit Museum Arnhem. Een prachtplek waar onze producten staan en worden verkocht 

13 mei

Op een prachtige locatie in het Nederlands Openlucht Museum hebben we ter gelegenheid van de feestelijkheden rondom bestuur Citymarketing Arnhem onze producten gepresenteerd en de insteek van Siza Design X Ambacht met betrekking tot dagbesteding aan geinteresseerden uitgelegd. We waren uitgenodigd samen met andere ontwerpers uit het Modekwartier. 

9 mei

Overleg met Provincie Gelderland over rol van onze zorgorganisatie Siza omtrent duurzaamheid, relatiegeschenken en design samen met ontwerpers Heleen van der Meer en Pascal Mulder. Work in progress.

-7/8 mei-

Interessante gesprekken met bedrijven en organisaties die zich aan het orienteren zijn op premiums en relatie- en kerstgeschenken. Samen met Rescued hadden we een presentatie die veel belangstelling trok. Een belangrijk thema kwam steeds terug: Duurzaamheid. Meer en meer bedrijven  houiden zich daarmee bezig ook op het gebied van gifts. Voor de ene een marketing tool voor de ander al diepgeworteld in het bedrijf. Allemaal prima, ontwikkeling is gaande!

- 25 april-

Deze week waren we in gesprek met Floris Hovers en Sander Luske over nieuwe ontwerpen voor keramiek en uitbreiding op het zeepbootje. Sander komt met aardewerk producten waaraan  nog meer mensen een bijdrage kunnen leveren. Floris Hovers ontwerpt een nieuw model bootje. Wordt vervolgd! 

- 15 april-

Op dinsdag 7 en woensdag 8 mei staan we op de vakbeurs relatiegeschenken PromZ in Amsterdam. Samen met Rescued presenteren wij duurzame cadeau concepten. Gewoon eerlijke en mooie producten, handgemaakt binnen onze dagbestedingscentra van Siza. Op stand 686 in de Kromhouthal in A'dam.

-25 maart-

Tis lente! En we hebben weer Slow Printing vazen. Bolletje voor bolletje opgebouwd in een tweedelige mal. In wit en donkerbruin verkrijgbaar. De vaas is handgemaakt van aardewerk en de binnenkant is geglazuurd.

-15 maart-

Kijk eens wat een kleurrijke prints! Meerdere kleuren, mono, teksten, knallende ontwerpen. Prachtige serie fietsrugtassen op voorraad en direct leverbaar. Waterdicht natuurlijk en heel handig in het gebruik. Misscien herken je wel een print op de tas want alles komt van gebruikt promotie zeildoek materiaal wat in het straatbeeld zichtbaar was. Festivals, Open dagen, Bouwdoeken noem maar op. Zo krijgen deze materialen een tweede leven, On the road again!

-6 maart-

Hoera, ons vierde Rijksmuseum product is gepresenteerd! Een gebaksbordje, om het leven van Rembrandt van Rijn te vieren. De kanten kragen in de portretten Marten en Oopjen komen ook op het bordje terug. Bij onze keramiekafdeling AC Rheden en De Wissel op het Dorp in Arnhem is men druk in de weer met het gietwerk van de bordjes. Ontwerper Sander Luske heeft in zijn ontwerp het kant prominent aan de rand van het bordje geplaatst. Deze wordt vervolgens met een transparante glazuur bedekt.

     

-19 februari-

Leuk stukje met ons porselein in de special van Het Parool gisteren, Rembrandt van Rijn 350 jaar. 

-4 februari-

Nieuwe kommetjes in ons assortiment. Model eerder gemaakt voor CITO en De kempenaer Advocaten als een speciale opdracht en vanaf heden in onze collectie te verkrijgen!

-15 januari-

Workshop inspiratie bijeenkomst van onze locaties van regio Noord Oost bij Fraenck in Arnhem! Pascal en Ratna gaven een leuke presentatie van hun bedrijf en hadden een opdracht voor ons in petto. Een geslaagde avond met lekkere pizza's en ideeen!

-13 januari-

De fietsrugtassen zijn nu te verkrijgen in onze webshop!

- 4 januari-

Geweldig! De eerste serie nieuwe schaaltjes staan nu in het Rijksmuseum en zijn in onze webshop verkrijgbaar. Naast de espresso en de beker maken we bijpassende schaaltjes met Kant geinspireerd op de portretten van Marten en Oopjen van Rembrandt van Rijn.

- 2 januari- 

Gelukkig nieuwjaar allemaal! Vol gezondheid, geluk en inspiratie! 

-13 december-

Yeahhh! Wat een succes zeg met onze fietsrugtassen. Ze zijn uitgedeeld en de reacties zijn echt vet! Er is ook een levendige ruilhandel ontstaan. Prachtig!

-29 november-

In gesprek met Fraenck over uitbreiding assortiment tassen & accessoires van zeildoek! Er zijn allerlei leuke ideeen en die we gaan we komende tijd eens rustig bespreken. Erg leuk om in 2019 met een nieuw item te komen. 

-21 november-

De hele grote opdracht voor 3000 fietsrugtassen is afgerond! Een prachtige serie met allerlei verschillende soorten gebruikt zeildoek. Heel veel locaties binnen onze zorgorganisatie hebben een bijdrage kunnen leveren, echt geweldig!! Zeildoek inzamelen, fietsbanden inzamelen, wassen, knippen, zeildoek snijden, logo, rivet en musketonhaak bevestigen, gaten ponsen en ringen slaan, stikwerk, biesband snijden, elastiek knippen, omzomen, banden knopen. Uhm, zijn  we er? O ja, kaart bevestigen, tellen, in dozen ompakken, pakbonnen op de doos. En binnenkort verzenden! 

-12 november-

Hoe toepasselijk, de zeepbootjes worden straks ook verkocht in het Scheepvaartmuseum Amsterdam! Mooie plek.

-6 november-

Het team Dagbesteding Regio Noord Oost kon afgelopen dinsdag een kijkje in de keuken nemen bij ontwerper Sander Luske. Begeleiders van 5 locaties maakten kennis met het prachtige ambacht keramiek, een grote activiteit binnen onze zorgorganisatie Siza. Men kon ook aan het werk; ingieten, glazuren en afwerken. De avond werd afgesloten met pizza's en drankjes! 

-22 oktober-

Mooie publicatie van onze zeepbootjes in de Happi Health, een special van Happinez. Goed verhaal en prachtplek in het blad.

-17 oktober -

Upcyclen van oude vlaggen en bannermateriaal KNVB, prachtig! Deze zomer werd het EK voetbal CP gespeeld, door de KNVB in Nederland georganiseerd. De vlaggen en banners die hiervoor ingezet werden mogen we gebruiken voor onze projecten binnen de textielateliers. Voetbal CP wordt gespeeld door voetballers die als gevolg van een hersenbeschadiging een motorisch probleem hebben. Het Nederlands team is vierde geworden op het EK.

-11 oktober-

Voor Volkshuisvesting Arnhem maken we miniatuurhuisjes in keramiek. Het zijn museumwoningen aan de Zilverschoonstraat 30, Vijverlaan 73 en Bogardijnstraat 3 in Arnhem. Leuk he!

-2 oktober-

Allerlei fietsenwinkels in de omgeving Arnhem helpen met de inzameling van fietsbanden. Zelfs NS Fiets & Service Deventer en Zutphen bewaren de gebruikte binnenbanden voor ons fietrugtassenproject. Top!

 -17 sep-

Grote opdracht CITO uitgeleverd! CITO bestaat 50 jaar en wij mochten het personeels- jubileumgeschenk maken. Het cadeau bestaat uit twee kommetjes verpakt in een geschenkdoosje en voorzien van een handgeschreven tekst op de onderzijde. In een oplage van 750 setjes van 2 kommetjes zijn ze vervaardigd in onze keramiekwerkplaatsen De Wissel en AC Rheden. Geheel handgemaakt porselein. We kregen direct na uitgifte prachtige reacties van CITO. Hartstikke leuk!

-3 sep-

De zeepbootjes komen in steeds meer winkels te liggen. Nu ook Kunsthal Rotterdam en Kunsten centrum Haarlem! Geweldig, op De Buitenplaats is men volop aan het gieten van de 6 kleuren bootjes. Zeepblokken snijden, afwegen, vloeibaar maken, kleurstoffen en parfum toevoegen, ingieten in mallen, drogen, afwerken, verpakken in vloeipapier, doosjes vouwen, stempelen, kleurcode schilderen, inpakken, certificaat toevoegen, doosje dicht, sticker erop en klaar! Zo, dat in een notedop het proces. Prachtig he!

- 27 aug -

Na een fijne vakantie weer volop bezig met keramiek opdrachten! Op de rol Delphy, Rijksmuseum, Collectie en CITO.


-30 juli-

Mooi prints op gebruikt bannermateriaal op mogen halen bij ArteZ, Gemeente Arnhem, Bergslot Print etc etc. Deze gebruikte zeildoeken zijn voorzien van prachtige prints en uitermate geschikt voor hergebruik. Kleuurijke bedrukking, waterdicht en beresterk!

-20 juli-

Super zeildoek van Papendal Sportcentrum Arnhem! Enorme zeildoeken van Outdoor Gelderland en sportevents van Papendal.

-15 juli-

Nieuwe opdrachtgever: CRV Holding Arnhem. Een mooie serie Rijksmuseum geleverd voor een internationaal event.

-2 juli-

Yes! Rijksmuseum breidt Marten & Oopjen serie uit. Naast de beker en espresso gaan we schaaltjes maken.

-12 juni-

Nieuwste kleuren zeepbootjes van de ontwerper Floris Hovers verkrijgbaar! Het Coda museum Apeldoorn heeft ze nu in de museumwinkel.

-8 juni-

Na een succevolle deelname in Den Haag hadden we gisteren de eerste editie van het SizaFestival in Arnhem. Diverse ambachten vanuit dagbesteding- en leerwerk locaties werden getoond. Doel: laten zien welke prachtige mogelijkheden Siza te bieden heeft aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.  De bezoekers konden aanschuiven bij tal van activiteiten. Burgemeester Marcouch sprak uit dat hij ieder jaar dit evenement in zijn stad wil!   

- 1 juni -

Van start op Festival Designkwartier Den Haag. van 1 tot en met 3 juni.

- 1 juni -

Gemeentemuseum Den Haag nieuwe klant! wat leuk!

-22 mei-

Design X Ambacht neemt deel aan Festival Designkwartier in Den Haag, 1/2/3 juni. Wij presenteren ons bij het bedrijf Matcht. Samen met Sander Luske vertellen we graag over onze bijzondere samenwerking en tonen de nieuwste producten 

-17 mei-

​Prachtig, een nieuwe klant erbij! Baker & McKenzie kozen voor hun event voor de Rijksmuseum espressokopjes.

- 6 april -

Eerste levering serie fietsrugtassen voor KB Online, Klein Beernink BV uit Deventer. Eigen gebruikte banners nu hun relatiegeschenk! Een tas wordt op meerdere locaties binnen Siza gemaakt. 

-26 maart-

Via onder andere Linkedin hebben we oproep gedaan om gebruikte banners in te zamelen. veel contact met drukkerijen, reclamebureaus, bedrijven en festivals. De eerste partijen worden achtergehouden en kunnen we tzt ophalen.

-13 maart-

Vervaardiging fietsrugtassen van start. Straks nieuw in het assortiment!

-6 maart-

In gesprek met Rijkmuseum over uitbreiding assortiment Marten & Oopjen. Echt in de spotlights, de portretten van Marten en Oopjen. En onze porselein serie die hierop geinspireerd is loopt goed. Zo goed dat het Rijksmuseum graag deze collectie wil uitbreiden. Ontwerper Sander Luske en ik zijn daarom in gesprek om een vervolg te realiseren.

-20 februari-

Presentatie Design X Ambacht over dagbestedingsactiviteiten en visie samen met Jack de Boef op Het Dorp. Informatieve ochtend over zienswijze dagbesteding in algemene zin. Wellicht dat bewoners op Het Dorp willen aanhaken bij deze activiteiten.

-16 februari-

De rugtassen van gebruikt bannerdoek komen in onze collectie! Ontwerpers HoMulder en Siza -Design X Ambacht slaan de handen ineen en gaan binnenkort een kleine productielijn met de textielafdeling AC Wambeek in Velp en Industrie in Arnhem starten. Yeah.

-februari-

Collega's van team Keramiekcentrum De Wissel in Arnhem krijgen een workshop van Sander Luske.

-1 februari-

Tamara gaat wat anders doen binnen Siza en neemt afscheid van de keramiekwerkplaats Rheden en wat vinden wij dat jammer zeg! Altijd opgewekt, enthousiast en veel verstand van keramiek. Gewoon en heel fijn persoon om mee samen te werken. Bedankt voor alles en we houden contact, succes Tamara!

-15 januari-

Egon, werkzaam aan de porselein lijn op Keramiekwerkplaats AC Rheden, is geportretteerd door Siza. Een mooi interview over zijn leven

16

 

De kerstdrukte achter de rug. Mooie opdrachten deze maand uitgeleverd waaronder Wijkteams Arnhem

 

- 7 december -

Donderdag 15 december en maandag 18 december staan we op de Siza kerstmarkt, op De Buitenplaats en op Het Dorp.

- 6 december -

Prachtige serie design kerstattenties uit onze keramiekwerkplaatsen naar Wijkteams Arnhem. Het inpakwerk is in rap tempo verricht door de client medewerkers van Siza De Buitenplaats. De wikkels om de doosjes komen hier ook vandaan. Mooi he!

- 22 november -

De serviceclub, Soroptimisten Arnhem ondersteunt goede doelen. Onder andere door verkoop van onze bekers en espressokopjes. Ook voor volgend jaar hebben zij zich aan een thema verbonden.

- 20  november-

Fotoshoot Daan op de Buitenplaats. Daan is geinterviewd en komt in een portrettenreeks van Siza. Leuk!

- 17 november -

Onze zeepafdeling draait op volle toeren, nu de Sint in aantocht is.

- 13 november-

Mooie bartafels geleverd aan Academy Het Dorp/ Siza Arnhem. Deze tafels zijn beschilderd door Marinus van der Werf werkzaam bij Atelier 23 Arnhem

# 30 oktober #

Paar leuke opdrachten deze maand aan bedrijven en organisatie uitgeleverd; Soroptimisten uit Arhem, Delphy Wageningen en Power of 4 uit Ijsselstein

.

# 11 oktober #

We gaan Belgie in! Onze bootjes bij Rewind Design Antwerpen

# 8 oktober #

Alweer in de Volkskrant mbt de Dutch Design Week. Maar dit jaar doen we niet mee ivm andere keuzes.

# 25 sep #

Rijksmuseum bekers en espresso gaan in rap tempo. Alweer een nabestelling. Leuk!

# 4 sep #

Design X Ambacht nu ook vertegenwoordigd in Leeuwarden bij Binnenwerk, Unobvious in Amsterdam en Deja Vu Nijmegen.

# 3 sep #

Volle pagina in Volkskrant Magazine over de zeepbotjes. Wow!!!

# 24 juli #

Nieuwe klanten:  &Klevering en The Frozen Fountain A'dam en Rumours Concepts Rotterdam. Leuk!!

# 1 juli #

Triodos Bank geeft onze espressokopjes cadeau bij afsluiten hypotheek.

# 16 juni #

Fietsrugtas voor Velocity project afgerond. Ruim 2100 tassen hebben we binnen Siza samen met de ontwerper Pascal Mulder (Ho&Mulder), Studio Rijn vervaardigd. Deze tassen zijn aan de internationale congresgangers uitgedeeld. De tas is gemaakt van gebruikt bannermateriaal.

# 13 juni #

Op bezoek bij Rijksmuseum Amsterdam. Een prachtig bezoek met onze keramiekafdeling op uitnodiging van het Rijks. En uiteraard onze eigen exclusieve opdracht van Rijksmuseum in de shop bewonderd. De bekers en espressokopjes staan daar mooi uitgestald.

 

 

# 12 juni #

Conference bag fietsrugtassen. In opdracht van gemeente Arnhem hebben we in samenwerking met Studio Rijn en ontwerpers Ho&Mulder 2150 tassen gemaakt. De betrokken locaties binnen zijn Siza Industrie, AC Knooppunt, AC Elden, AC Baldershoef en Camping Koonings Veld. Deze tas wordt aan de congresbezoeker van VeloCity 2017 overhandigd.

 

# 6 juni #

Nu verkrijgbaar: Exclusief gemaakt voor Rijksmuseum, een beker en espresso geinspireerd op Marten en Oopjen van Rembrandt van Rijn.

​# 24 mei #

We zijn genomineerd voor Creative Heroes 2017 categorie Product - Beste organisatie! Donderdag 29 juni vindt de prijsuitreiking in A'dam plaats, spannend!

# 1 mei #

10 en 11 mei neemt Design X Ambacht deel aan een event op het gebied van relatiegeschenken, PromZ.live in Ahoy Rotterdam.

 

# 12 april #

Op bezoek bij Rescued! over papier pulp producten vervaardigd door onze clientmedewerkers AC Bennekom. De collectie breidt zich uit en we gaan ook nieuwe producten ontwikkelen.

# 6 april #

Overleg samenwerking van onze keramiekateliers met het Nederlands Openlucht Museum. Vanaf deze zomer is het plan om workshops keramiek vanuit Siza te verzorgen bij het NOM Arnhem.

 

# 29 maart #

De zeepbootjes kiezen het ruime sop. De eerste serie ligt nu in de design cadeauwinkel De HipShop in Deventer.

# 26 maart #

Mooie relatiegeschenken geleverd aan de gemeente Arnhem. Set van 4 bekers met hun logo aan de binnenzijde ingebrand.

# 16 maart #

Tweede levering horecaservies voor Conferentiehotel Kapellerput in Heeze.

# 6 maart #

In de picture bij Knijter, een leuke blog van de online shop waar we nu bij aangesloten zijn

# 20 februari #

Museum More! We want more! Need i say MORE. Prachtig museum in het Gelderse dorp Gorssel. In het museum hangen beroemde werken van magisch realisten. Toorop, van Hell, Willink, Koch etc. Onze producten worden in de museumshop verkocht. Kaarsen van Giet en Dompel van de Buitenplaats en keramiek van AC Rheden en Keramiekcentrum De Wissel in Arnhem. Alles handgemaakt door onze client medewerkers!

 

# 1 februari #

Kleurtjes, kleurtjes, kleurtjes. Op onze locatie De Buitenplaats worden kaarsen en zeep op ambachtelijke wijze geproduceerd. De ontwikkeling van de zeepbootjes nadert zijn ontknoping. Over een aantal maanden kunnen we de winkels en bedrijven uitleveren. Het ontwerp is van Floris Hovers.

 

 

# 23 januari #

Brainstormsessie met Ruud Jan Kokke en Sander Luske voor een product voor Kroller Muller Museum. Deze ochtend zijn tal van ideeen de revue gepasseerd. Na deze eerste bijeenkomst staat een tweede meeting gepland om de inspiratie verder gestalte te geven.

 

# 11 januari 2017 #

Een mooie frisse start met de exclusieve opdracht van het Rijksmuseum Amsterdam! Een espresso en een beker met een kantmotief in het porselein. Geinspireerd op de schilderijen Marten en Oopjen van Rembrandt van Rijn. Op keramiekwerkplaats De Wissel en ac Rheden wordt het gemaakt. Sander Luske geeft een workshop

# 23 december #

Laatste kerstgeschenken uitgeleverd. Onder andere een leuk pakketje voor Vrendle van onze beker met roomboter kerstkransjes van Bakkerij Van eigen Deeg. Of bekersets voor SAB. En de sets van twee jubileumbekers voor Kapellerput 60 jaar. En cadeautjes voor AC Teuge. Afijn voor dit jaar zit het erop. Iedereen hele fijne feestdagen en een gezond en gelukkig 2017!

# 15 december #

Kerstgeschenkenmarkt op de Buitenplaats Siza een gezellige aangelegenheid

# 13 december #

Eerste levering speciale bekersets Conferentiehotel Kapellerput 60 jaar.

# 2 december #

Productie design tassen van start bij Siza Industrie! Mooie samenwerking tussen Arnhemse partijen.

# 23 november #

Opdracht porselein jubileumgeschenk De kempenaer Advocaten uitgeleverd

# 4 november #

Preview  zeepbootjes  Floris Hovers goed ontvangen op de DDW en vervolg!

# 2 november #

Bezoek opdrachtgever Kapellerput aan ac De Wissel

# 18 november #

Samenwerking met ontwerpers Pascal Mulder en Ratna, de opleidingRijn Ijssel en Modelab en gebruikt zeildoek. Coming up!

# 4 november #

Preview  zeepbootjes  Floris Hovers goed ontvangen op de DDW en vervolg!

# 20 oktober 2016 #

Kom je onze expo bezoeken op de Dutch Design Week? Vanaf a.s. zaterdag!!

 

# 13 oktober 2016 #

In opdracht van In Between Gifts een directiegeschenk voor Universitair Medisch Centrum geleverd

# 3 oktober 2016

Voorbereidingen deelname aan Dutch Design Week in Yksi Winkel in volle gang.

# 29 september #

Leuke publicteit in magazine Buitenleven over Vogelhuisje, 'Look at the bird'.

# 13 september 2016 #

Filmploeg Rock&Roll Producties heeft produtieproces keramiek prachtig in beeld gebracht! Coming Soon.

# 6 september 2016 #

Slacouverts te koop in de shop van Kroller Muller Museum!

# 25 augustus 2016 #

Docenten van Don Bosco College in Volendam drinken hun koffie in de personeelskamer aan onze T huis tafeltjes van de onwerper Ruud Jan Kokke

# 26 juli 2016 #

Tafels geleverd voor docentenkamer Schoolgebouw Twickel van Carmel College in Borne

# 4 juli 2016 #

Vogelhuisjes 'Look at the bird' van Floris Hovers vanaf september verkrijgbaar. Deze huisjes worden vervaardigd in de houtwerkplaatsen van Siza, o.a. AC Teuge, AC Karmijnstraat Tilburg en bij Workmate Company.

# 13 juni 2016 #

Prachtige fotoserie van onze producten door Arnhemse fotografe Louise te Poele.

 

# 19 mei 2016 #

Goedkeuring monsterserie servies Conferentiehotel Kapellerput Heeze!

# 3  mei 2016 #

In het gerenoveerde pand van Avila Scholengemeenschap Hengelo staan onze statafels en tafels. Avila maakt onderdeel uit van Stichting Carmel College.

# 15 april 2016 #

Onze producten zijn nu verkrijgnbaar bij Nijhof Baarn. Een mooie woon- en bouwwinkel van allure! Design X Ambacht heeft een mooie plek in de pop up design store.

 

# 1 maart 2016 #

Over een poosje drinken gasten van het conferentiehotel Kapellerput in Heeze hun kopje koffie uit ons servies! Een hele bijzondere locatie!! Voor dagelijks gebruik zullen onze bekers en espressokopjes ingezet worden. Het handgemaakte servies wordt nu in hun huisstijl ontwikkeld.

# 23 februari 2016 #

Woonwinkel Hoefsloot in Elst nieuw verkooppunt voor onze vazen en srvies. In de prachtige interieurwinkel vol met ideeen en een bron inspiratie staan onze producten op tafels en kasten gepresenteerd.

 

# 12 februari 2016 #

Onze porseleinen bekers nu in het assortiment van het mooie bedrijf In Between Gifts, leverancier van kwaliteits- en relatiegeschenken.

# 19 januari 2016 #

Nieuw verkooppunt: Deja Vu. Prachtige winkel in Nijmegen!

# 13 januari 2016 #

Yksi Ontwerp stelt tentoonstelling samen in Madrid. Ontwerpen voor en met mensen met een beperking. Design X Ambacht neemt deel! Van 14 januari tot en met 7 februari  . lees meer

# 4 januari 2016 #

Gelukkig nieuwjaar! we starten met een nieuw product in ons assortiment: een sushi set van de ontwerper Sander Luske.

# 9 december 2015 #

Mooie opdrachten afgerond waaronder van Witteveen + Bos, Siza en Gemeente Renkum. Nieuw product Design X Ambacht spoedig in de picture!

# 3 november 2015 #

Leuk artikel voor In voor Zorg. klik onderstaand.

http://www.invoorzorg.nl/ivz/interview-Design-X-Ambacht-gewoon-goede-producten-met-een-verhaal.html

# 1 november 2015 #

'Maker van de Week' bij Markita!

http://designxambacht.markita.nl/

# 6 oktober 2015 #

17 oktober tot en met 25 oktober Dutch Design Week Eindhoven. Design X Ambacht neemt deel en exposeert in Yksi Expo met nieuwe producten. lees meer.

# 14 september 2015 #

Presentatie Design X Ambacht over anders denken binnen dagbestedingscentra zorg van Siza op Atelierplein van de Art Brut Biennale 2015 in Hengelo. Toegang gratis. Te bezoeken tot en met 20 september.

#  1 september 2015 #

Mooie samenwerking op verschillende Siza locaties: De Wissel Arnhem, Maatwerk Rheden, Workmate Company Lichtenvoorde, Digidome Arnhem, AC Teuge. de Wambeek in Velp en Siza Industrie in Arnhem. lees meer

# 16 juni 2015 #

Expositie Design X Ambacht in Rozet ARNHEM  "In Arnhem gemaakt".

# 10 juni 2015 #

NIEUW in assortiment  - Espressokopjes, porselein in allerlei kleurtjes te verkrijgen

#  8 juni 2015 #

Volop belangstelling en leuke aanvragen gedurende onze presentatie op de Design District.

#  5 juni 2015 #

NRC Design Aanbieding bekersets 6 geweldig succes, geheel uitverkocht!

 

# 13 mei 2015 #

Urban Living Haarlem verkoopt onze stoelen T Huis en Outdoor

# 6 maart 2015 #

In de spotlights bij Polspotten in Amsterdam!!

Onze keramiekcollectie staat prominent opgesteld in de Flagshipstore van Polspotten.


# 2 maart 2015 #

Nominatie Sander Luske i.s.m. Design X Ambacht voor Ontwerp + Innovatie Prijs Gelderland!!

Stem op deze link, nr. 10

Ontwerp + Innovatie Prijs Gelderland

Nieuwe technieken of ander gebruik van materiaal kunnen leiden tot bijzondere en innovatieve producten. De Ontwerp + Innovatie Prijs Gelderland laat zien wat er op dat gebied gebeurt in de regio. Hier zijn ze dan. De twaalf genomineerden voor de Ontwerp + Innovatie Prijs Gelderland. Dit is dé prijs voor ontwerpers die alleen of in samenwerking met bedrijven en kennisinstellingen tot bijzondere innovaties komen zoals nieuwe gebruiksfuncties, productietechnieken of materiaaltoepassingen. De prijs is in het leven geroepen door Ontwerp Platform Arnhem en IndustriePark Kleefse Waard om de ontwikkelingen op dit gebied te tonen, belonen en stimuleren.


# 16 februari 2015 #

Ook zin in de lente? Onze eikenhouten stoel mooi in de picture!

 


#  5 februari 2015 #

Kies jouw kleuren. Nu te koop in onze webshop de nieuwste serie porselein bekers.


 

#  22 januari 2015 #

Persbericht: Sander Luske ontwerpt nieuwe collectie keramiek

Posted by Edith on 22 januari 2015

Productdesigner Sander Luske ontwierp een nieuwe collectie kleurrijk keramiek. Hij creerde de nieuwe keramieklijn speciaal voor Design X Ambacht. Hierbij keek Luske naar de talenten en vaardigheden van de mensen met een beperking in de keramiekateliers van zorgorganisatie Siza.    lees meer...

 


 

#  8 januari 2015 #   WAAR Proeflokaal Arnhem richt ook 1e verdieping in met ons Design X Ambacht meubilair.

 


# 10 dec 2014 #       -  PREVIEW-  Nieuwe collectie bekers 2015

https://www.facebook.com/designxambacht?ref=hl

 


 

# 8 dec 2014 #  Mooi stukje free publicity in de Woninginrichter!

 

 


#   4 dec 2014 #  deze maand nog te vinden op http://utrechtdesignstore.poush.nl/product/vaas-slow-printing/


# 29 nov 2014 #  Leuk slacouvert setje geleverd voor deelnemers Clinic 2014!

Alle deelnemers van de Clinic 2014 van Ziekenhuis Gelderse Vallei, een bijscholingsmiddag/avond voor alle huisartsen en specialisten ouderengeneeskunde in de regio, ontvingen een mooi geschenkje van Design X Ambacht.

 


# 26 nov #  volg ons op facebook. 

# nov 2014 # Publicatie Home & Living! paginagroot redactioneel stuk.

 


# nov 2014 # Pop-Up design store Hoog Catharijne in Utrecht, vazen Slow Printing

 

 


 

# okt 2014 # nieuw verkooppunt D X A bij Easy Get Design in Ootmarsum! http://www.easyget.nl/de-winkel


# okt 2014 # WAAR Arnhem verkoopt onze slacouverts, snijplanken, meubilair en bekers.


# sep 2014 # verkooppunt porselein bekers Coming Soon Arnhem http://www.arnhemcomingsoon.nl/


# aug/ sep # KEK Mama en Flair Shopping publicatie stoelen, tafels en keramiek!


# aug 2014 # verkooppunt HoMulder in Arnhem  http://homulder.com/


# aug 2014 # Inrichting horeca binnen en terras WAAR winkel in Arnhem


# juli 2014 # vermelding VT Wonen stoel Design x Ambacht 


# juni 2014 # Vermelding LINDA:  http://www.lindanieuws.nl/snacks/funfactory/in-iedereen-schuilt-een-ontwerper/


# juni 2014 # Verkooppunt de Hipshop in Deventer


# mei 2014 # succesvolle deelname aan Design District in Zaandam. Prachtige ambiance, leuke aanvragen!


# mei 2014 # Design X Ambacht heeft haar collectie accessoires uitgebreid met een stoere snijplank en een prachtig vormgegeven slacouvert, naar een ontwerp van Ruud Jan Kokke.


# april 2014 # Presentatie meubellijn Design X Ambacht in de toonzaal van Westra etc in Wilp, tussen de merken Artifort, Palau, Spectrum (www.westraetc.nl)


 


 

 

 

 

 

 

 

© 2013 - 2024 Design X Ambacht | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel