Onderhoudtips

De meubels van Design X Ambacht worden gemaakt van beuken- of berkentriplex. Hout is een levendig en ‘warm’ materiaal dat met het verstrijken der jaren alleen maar mooier wordt. Om ervoor te zorgen dat uw Design X Ambacht meubels er ook na aanschaf goed uit blijven zien, hebben we wat kenmerken van houten meubels voor u op een rij gezet met daarbij tips om met deze specifieke eigenschappen van hout om te gaan.

Verkleuring
Hout verkleurt onder invloed van licht en lucht. Bij overmatige verkleuring is sterk zonlicht meestal de boosdoener. Het beste is om direct zonlicht op uw meubels zoveel mogelijk te vermijden en de meubels niet te dicht in de buurt van kachels, open haard of radiatoren te plaatsen (minimaal 30 cm er vandaan). Door het plaatsen van grote voorwerpen op een houten tafel, zoals bijvoorbeeld een grote fruitschaal, kunnen ook kleurverschillen ontstaan.

Stoelen Outdoor zijn gemaakt van eikenhout en worden onbehandeld geleverd. U kunt er voor kiezen zelf te olien, het is meer voor de kleurbehoud. Het eikenhout zal door weersinvloeden vergrijzen. Houten tuinmeubelen hebben een prachtige levendige uitstraling en vergen paar keer per jaar onderhoud door bij te schuren en evt te beitsen/olieen. Er zijn mooie kleurbeitsen verkrijgbaar. Het frame is gemaakt van staal en is compleet gelakt (dompelen)

Vlekbestendigheid
De berken en beuken houten meubels zijn behandeld met een harde lak. Deze lak kleurt het hout licht en benadrukt de natuurlijke structuur, krimpscheurtjes en noesten van het behandelde hout. Plaats hete voorwerpen (pannen, mokken, etc) nooit direct op een houten meubel. Hierdoor ontstaan kringen die niet meer te verwijderen zijn.

Eigenschappen van het hout
Hout is een materiaal wat leeft. Nerven, noesten, kleurverschillen en houtscheurtjes horen bij de eigenschappen van hout. Daarom kunnen er verschillen in structuur en kleur ontstaan. Er zijn geen twee tafels gelijk, uw tafel is uniek met zijn eigen houtbeeld. Onder invloed van luchtvochtigheid en temperatuur kunnen veranderingen optreden in de omvang en de vorm van het materiaal. Het gevolg hiervan kan zijn dat de lijmnaden verschuiven, of dat een tafelblad hol of bol gaat staan. Dit “werken” kan worden beperkt door te zorgen voor een kamertemperatuur tussen de 15ºC en 24ºC en een luchtvochtigheidgraad tussen 40 en 60%. Plaats ook daarom houten meubelen niet te dicht bij een warmtebron (kachel, open haard, radiator).

© 2013 - 2024 Design X Ambacht | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel