Fraenck

Ratna Ho werd in 1988 geboren in Haarlem als jongste in een gezin met een multiculturele achtergrond. Creativiteit werd met de paplepel ingegoten en van kinds af aan wist ze dat ze modeontwerpster wilde worden. Na het afronden van de havo begon Ho op haar 17e aan de opleiding Fashion Design aan ArtEZ. In 2009 behaalde ze haar diploma, waarna ze haar master MA Womenswear haalde aan het prestigieuze Central St. Martins, onder de bevlogen begeleiding van wijlen Louise Wilson.

Pascal Mulder werd in 1983 geboren in een creatief Almeloos nest. Tijdens de middelbare school bereidde hij zich voor om pianist te worden en bracht veel tijd door aan het conservatorium. Na het behalen van zijn vwo diploma verloor Mulder zijn hart aan het ontwerpvak. Aan de TU Delft begon een nieuw avontuur als Industrieel Ontwerper, maar hij koos uiteindelijk voor de kunstacademie (ArtEZ), richting Product Design. Zijn diploma behaalde hij in 2010.

Sinds hun ontmoeting aan de kunstacademie werken Ho en Mulder samen. Een van de eerste samenwerkingen was tijdens het afstuderen van Ho. Zij leverde een collectie (Tribal) af die erg goed werd ontvangen. Na terugkomst uit Londen werd de samenwerking opnieuw opgepakt, wat resulteerde in een nieuwe collectie en opdrachten voor o.a. Armin van Buuren.

 Na dit avontuur besloten beide ontwerpers zich te storten op mode-accessoires, in samenwerking met een zeilmakerij. Niet lang daarna ontstond er een collectie krachtige en bovendien duurzame tassen, gemaakt van de restanten van de zeilmakerij. Inmiddels is deze collectie ondergebracht onder eigen label Fraenck - een merk dat staat voor duurzame en sociale producten. De collectie wordt in eigen winkel vervaardigd in samenwerking met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Een concept waarbij deze doelgroep zich kan ontwikkelen en klaarmaken voor de arbeidsmarkt.

 www.fraenck.com

© 2013 - 2024 Design X Ambacht | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel